preloaddefault-post-thumbnail

Piețele cu mâncare au ceva magic. Probabil că asta se datorează amestecului unic de forfotă, mulțimii de oameni înfometați și aromei feluritelor verdețuri, legume și cărnuri. Să treci pe la piață este, bineînțeles, o oportunitate extraordinară de a-ți îmbunătăți abilitățile de negociere și de a pătrunde mai adânc în cultura locală veridică. Gustă mâncare delicioasă într-un rai al gurmanzilor, vizitând 8 cele mai bune piețe din Europa.

1. Călătorește în Amsterdam, mănâncă în De Hallen

Dacă preferi să ai toată distracția de noapte într-un singur loc, mergi la De Hallen. Acest depou de tramvaie din secolul al 19-lea, frumos renovat, care se află în mijocul cartierului Oud-West din Amsterdam, devine încet-încet un cartier al gurmanzilor.

Alege un restaurant dintre Remise47, Halte 3, Belcampo Café și Meat West, toate sunt în același complex, sau mergi să mănânci în imensa piață FoodHallen – o variantă din Amsterdam la piața Torvehallerne din Copenhaga sau la piața Borough Market din Londra – cu douăzeci de tonete cu mâncare, servind bunătăți, precum hotdogi și sandvișuri Bánh mì vietnameze.

Totuși, lasă loc și de popcorn, pentru că cinema-ul independent de alături este unul dintre cele mai mari și mai confortabile din oraș.

Unde: Hannie Dankbaar Passage 33
Telefon: +31 20 705 8164
Stația cea mai apropiată: Ten Katemarkt

Citește mai mult: Lucruri gratuite de făcut în Amsterdam

Ia un zbor ieftin spre Amsterdam
Caută cazare în Amsterdam

2. Călătorește în Barcelona, mânâncă în Mercat de La Barceloneta

Mercat de la Barceloneta este o altă piață de cartier care a fost modernizată. În acest caz, acoperișurile de fier neobișnuite – un omagiu la adresa trecutului industrial al cartierului – au fost plasate peste construcția originală, cu un rezultat care a stârnit păreri contradictorii, când a fost finalizată în 2007. Totuși, majorității localnicilor le place zona pavată cu aspect îngrijit din jurul pieței, și, de asemenea, atunci când intră în piață le place să vadă tarabele lor preferate nou-nouțe strălucind de curățenie.

Unde: Plaça del Font 1
Telefon: +34 932 216 471
Stația cea mai apropiată: Barceloneta

Citește mai mult: Lucruri gratuite pe care să le faci în Barcelona

Ia un zbor ieftin spre Barcelona
Caută cazare în Barcelona

3. Călătorește în Copenhaga, mănâncă în Torvehallerne KBH

Mirodenii atent selectate, ciocolată de calitate, pâine organică, înghețată făcută în casă și vinuri excepționale. Ce are în comun această ofertă sunt meșteșugul, excelența și gustul deosebit, cu care te poți răsfăța în această piață acoperită din Copenhaga . Chiar dacă nu cauți ceva anume, o plimbare prin piața Torvehallerne te va inspira și îți va da idei pentru următoarea ta gustare.

Bucură-te de multele specialități rafinate, bazate pe rețete locale autentice și, de asemenea, de specialitățile din toată lumea, precum Spania, Italia, Grecia, Asia și America de Sud. Trebuie neapărat să bei o ceașcă de cafea de calitate din The Coffee Collective și să guști bomboanele de ciocolată de la ciocolatierul danez Summerbird, care îți vor răsfăța papilele gustative.

Unde: Frederiksborggade 21
Telefon: n/a
Stația cea mai apropiată: Nørreport

Citește mai mult: 7 lucruri pe care trebuie să le vezi neapărat în Copenhaga

Ia un zbor ieftin spre Copenhaga
Caută cazare în Copenhaga

4. Călătorește în Lisabona, mănâncă în Mercado da Ribeira

De la mirodenii picante și ciuperci, la fructe de mare proaspete și buchete de flori, această piață are tot ce ți-ai dori. Găzduită de o clădire neoclasică care datează din 1882, decorul și atmosfera fac parte din distracție, în special dimineața.

Pe vremuri o piață populară pentru oamenii obișnuiți ai Lisabonei, clădirea a fost recent preluată de revista Time Out, iar după celebrul proiect de restaurare, care a durat ceva timp, acum oferă o cafenea modernă la etaj și mai mult de 20 de restaurante, cu diferite bucătării internaționale din care să alegi. Tablourile cu fotografii alb negru, care atârnă pe pereți, înfățișează vânzători din secolul trecut, oferind o privire interesantă aspra unui timp când pescarii își trăgeau bărcile la docuri și îți vindeau marfa direct la clienți.

Unde: Avenida 24 de Julho 60
Telefon: +351 213 244 980
Stația cea mai apropiată: Cais do Sodré

Citește mai mult: Cele mai bune și mai ieftine hoteluri din Lisabona.

Ia un zbor ieftin spre Lisabona
Caută cazare în Lisabona

5. Călătorește în Londra, mănâncă în Southbank Centre Food Market

Dacă ți se face foame când explorezi zona Southbank din Londra, în weekend, fă un ocol și mergi în spatele sălii de concerte Royal Festival Hall, unde o să găsești, de vineri până sâmbătă, o piață în aer liber, plină cu tarabe cu mâncare și câteva mese la care să stai să mănânci: pâine, prăjituri, hamburgeri delicioși, curry, până și brânză artizanală pe pâine. Poți gusta o grămadă de bunătăți aici, din gastronomii diferite, de pe tot mapamondul.

Într-o zi friguroasă, încearcă churros, gogoși delicioase și crocante din Spania, presărate cu zăhăr și scorțișoară, care se combină perfect cu o ceașcă de ciocolată cremoasă.

Unde: Southbank Centre Square, Belvedere Rd
Telefon: +44 (0)20 7960 4200
Stația cea mai apropiată: Waterloo

Citește mai mult: 9 cele mai bune locații ca să te bucuri de viața de noapte din Londra

Ia un zbor ieftin spre Londra
Caută cazare în Londra

6. Călătorește în Berlin, mînâncă în Markthalle IX

Una dintre cele mai frumoase piețe construite în Berlin în secolul al 19-lea, Markthalle IX încă mai funcționează. Spațiul mare găzduiește multe târguri locale, cu nenumărați producători și fermieri care își vând produsele, precumul târgul de mâncare stradală din fiecare joi și popularul târg de dimineață, care se ține lunar, unde localnicii vin să-și ia micul de dejun.

Există multe mese cu bănci, la care poți să te așezi să te bucuri de un vin de Riesling sau de un păhărel de iarbă de grâu, sau poți pur și simplu să te plimbi prin piață, mâncând un sendviș cu friptură din carne de porc și să te bucuri de atmosfera modernă. Nu uita să privești în sus și să admiri tavanul și grinzile originale ale clădirii.

Unde: Eisenbahnstraße 42-43
Telefon: +49 30 6107 3473
Stația cea mai apropiată: Görlitzer Bahnhof

Citește mai mult: De unde să-ți cumperi cele mai bune haine vintage din Berlin

Ia un zbor ieftin spre Berlin
Caută cazare în Berlin

7. Călătorește în Paris, mănâncă în Le Quartier Chinois

Cartierul Chinatown din Paris nu seamănă deloc cu Latin Quarter. De fapt, nici măcar nu seamănă cu Parisul. Nu vezi aici clădiri frumoase sau balcoane cu bucle ornamentale, ci doar blocuri gri și clădiri înalte.

Însă, deși cartierul nu are un peisaj extraordinar, el este o bucurie pentru toți cei cărora le place să mănânce sau să gătească mâncare asiatică. În jur de 250.000 chinezi, vietnamezi și thailandezi trăiesc aici, în imprejurimile carierului latin și, prin urmare, poți găsi aici orice ți-ai putea imagina în materie de delicatese și gastronomie asiatică. De exemplu, fă o vizită la supermarketul Frères Tang de pe Avenue d’Ivry, unde vei găsi cei mai neobișnuiți tăieței și feluri ciudate de orez, precum și varză, cârnați și fasole.

Țotuși, ține cont de faptul că proprietarii magazinelor nu vorbesc engleză sau franceză, așa că s-ar putea să existe probleme de comunicare.

Unde: Avenue de Choisy and Avenue d’Ivry, 13th arr.
Telefon: n/a
Stația cea mai apropiată: Porte de Choisy

Citește mai mult: Lucruri gratis de făcut în Paris

Ia un zbor ieftin spre Paris
Caută cazare în Paris

8. Călătoreștre în Roma, mănâncă în piața de fructe și legume Testaccio

Când locuitorii acestui cartier foarte popular și pestriț Testaccio au auzit că piața lor, de unde-și cumpărau de obicei produsele, a fost mutată într-o locație nou-nouță, recent construită, au fost sceptici. Dar, de la inaugurarea sa în 2012, localnicii au acceptat noua înfățișare și locație pe de-a-ntregul.

Toți vechii vânzători sunt în continuare aici, cu grămezi de fructe și legume delicioase, pește proaspăt, carne, ba chiar pantofi din sezonul trecut la prețuri incredbil de mici (o “specialitate” din Testaccio).

În noua piață găsești mâncare delicioasă la Mordi e Vai, sucuri proaspete excelente la Zoé.

Unde: Via Galvani/Via Alessandro Volta
Telefon: +39 06 578 0638
Stația cea mai apropiată: Piramide

Citește mai mult: 10 cele mai frumoase locuri culturale din Roma

Ia un zbor ieftin spre Roma
Caută cazare în Roma

Dacă vrei mai multă inspirație de vacanță, aruncă un ochi pe blogul momondo, unde poți afla despre cele mai bune orașe pentru gurmanzi .

Despre autor

momondo Româniamomondo își propune să inspire pe oricine în cultivarea unei minți curioase. Călătoriile ne pot deschide mintea către o lume în care diferențele sunt surse de inspirație, nu de intoleranță și prejudecăți. Hai să cunoaștem lumea împreună, prin inspirație zilnică, sfaturi de călătorie și multe altele. Urmărește-ne pe Instagram pentru și mai multă inspirație.

Descoperă mai multe articole