preloaddefault-post-thumbnail

Vrei să afli unde se mănâncă bine în Bangkok? Continuăm să îți prezentăm topul celor mai bune restaurante, baruri și localuri din Bangkok, care servesc altfel de mâncare decât cea thailandeză.

Nu ai citit partea întâi? O găsești aici.

Appia

Răsfață-te cu delicatese italienești la Appia

Nu există nicio îndoială că Appia, prezentată ca o trattoria romană din Bangkok, are farmec și charismă – cu decorul său plăcut și lumina blândă, aici te vei simți ca și cum ai lua cina în casa de la țară a lui Don Corleone, în Italia. Într-adevăr, accentul se pune pe bucătăria autentică, de casă, și deși pastele delicioase sunt proaspete, preparatele din carne sunt cele mai căutate.

Vino cu unul sau doi prieteni vorbăreți și fă-ți rezervarea din timp, deoarece faima acestui restaurant a ajuns deja la urechile gurmanzilor din Bangkok – petreceți seara bucurându-vă de friptura delicioasă sau de porchetta (friptură de porc sub formă de rulou umplut cu ierburi), însoțită de o sticlă din listă impresionantă de vinuri.

Unde: 20/4 Sukhumvit Soi 31
Telefon: +66 2 261 2056
Stația cea mai apropiată: Phrom Pong BTS (stație de skytrain)

Rocket Coffeebar/Lady Brett Tavern/U.N.C.L.E

Raiul hipsterilor din Bangkok!

Un rai pentru oamenii stilați și pentru cei trei suedezi care conduc acest restaurant multifuncțional, aceste trei localuri oferă de toate; orice vrei, indiferent de oră.

În timpul zilei, Rocket Coffee Bar este plin de hipsteri, care sorb din cafele savuroase, și de cei care fac jogging, care se bucură de smoothie cu spirulină alături de ouă și de somon afumat. Pe măsură ce se lasă seara, mâncarea care te binedispune, cocktailuri făcute sub ochii tăi și un playlist cu muzică foarte bună atrag grupuri vesele la Lady Brett Tavern. Mai târziu, la etaj, cuplurile se simt bine sorbind din paharele de cristal pline cu băuturi fine sau cu amestecuri delicioase preparate pe loc, la ore târzii, în cocktail barul U.N.C.L.E.

Unde: 149 Sathorn Soi 12
Telefon: +66 2635 0404
Stația cea mai apropiată: Chong Nonsi BTS (stație de skytrain)

Hemingway’s

Vechea Havana combinată cu Parisul și Florida Keys în Bangkok

La câțiva pași de una dintre cele mai animate stații din oraș se află o clădire colonială veche, frumoasă, luminată cu felinare și acoperită de frunzele lucioase ale arborilor Plumeria.
Hemingway’s este un restaurant dedicat vieții și călătoriilor acestui autor, de la barurile vechii Havana, la cele de pe străzile Parisului și cele din Florida Keys.

Fiecare spațiu are propriul său farmec, de la barul în stil “safari în Serengeti” la balconul cu priveliște spre grădina spaniolă. Alătură-te clienților care stau la un pahar în după-amiezile leneșe și plăcute, gustând din platourile cu carne și brânză. Vino aici pentru o cină romantică sau ca să te bucuri de o băutură înainte de culcare, bineînțeles, alături de o țigară – este ceea ce și-ar fi dorit Ernest Hemingway.

Unde: Sukhumvit Soi 14
Telefon: +66 2 653 3900
Stația cea mai apropiată: Asoke BTS (stație de skytrain)

The Corner

La The Corner vei fi primit cu căldură și mâncare bună

The Corner are o atmosferă mediteraneană aparte, cu amestecul său rafinat de gastronomie spaniolă și italiană, alături de abundența constantă de ospitalitate și vin roșu. Această zonă, Sathorn Soi 1, este foarte populară printre imigranți, și este evident că este unul din locurile lor preferate.

Aproape în fiecare seară acest local este plin de viață și de conversații între prieteni vechi și noi. Dacă vii aici în timpul zilei lucrurile sunt mai liniștite. The Corner seamănă mai mult cu o cafenea cochetă, fiind locul perfect pentru a-ți petrece timpul alături de o cafea cu gheață, o carte bună și cu WiFi gratuit.

Unde: 27/39 Soi Sri Bamphen, Thung Maha Mek
Telefon: +66 2679 8438
Stația cea mai apropiată: Khlong Toei MRT (stație de metrou)

Chef Man

Încearcă dim sum gătite perfect de la Chef Man

Ești înnebunit după dim sum (găluște) și plănuiești o călătorie la Bangkok peste vreo două luni? Atunci poate ar fi o idee bună să suni chiar acum și să faci o rezervare la Chef Man.

Mesele de Chef Man sunt unele dintre cele mai căutate din capitală și de obicei lista cu rezervări este foarte lungă. Toate acestea sunt justificate. Arta dim sum-ului de aici a atins perfecțiunea, cu preparate clasice precum “shu mai” (găluște cu carne de porc) și “ha gao” (găluște cu creveți), toate întrunind echilibrul perfect între savuroasele aromele picante și dulci. Nu rata nici friptura fragedă de rață, care ți se topește în gură!

Unde: 3/F, Eastin Grand Sathorn
Telefon: +66 2212 3741
Stația cea mai apropiată: Surasak BTS (stație de skytrain)

Viva 8

Bere, paella și o atmosferă grozavă. Ce să nu îți placă la Viva 8?

Viva 8 poate fi unul din locurile cele mai tari unde să îți petreci timpul când ești în faimosul Bazar de Weekend, Chatuchak. În ultimii ani, acest mic restaurant și bar trendy a devenit o adevărată senzație locală, datorită unei persoane – Chef Fernando – cel cu burta rotundă, spaniolul plin de entuziasm, care gătește paella în tigăi imense.

Este pauza perfectă după nebunia cumpărăturilor din piață, așa că vino la Viva 8, ia și tu o farfurie cu acea combinație delicioasă de orez galben și fructe de mare la un preț super prietenos, și lasă DJ-ul casei să îți liniștească sufletul cu selecția sa de muzică electronică relaxantă. Selecția lor (limitată) de bere și cocktailuri mojito este de asemenea foarte apreciată!

Unde: Bazarul de weekend Chatuchak
Stația cea mai apropiată: Mo Chit BTS (stație de skytrain)

Charles Brown’s Mexicana

La Charles Brown’s Mexicana te așteaptă delicioasa combinație de mâncarea texană și mexicană

Mergi pe faimosul bulevard Sukhumvit, înțesat de localuri animate, pline de băutură, apoi ia-o pe strada laterală Soi 11, unde vei găsi multe restaurante. Dar nici unul dintre ele nu este la fel de colorat precum Charley Brown’s Mexicana.

Dacă îți plac cocktailurile margarita tari, burrito cu multă brânză și atmosfera nepretențioasă, aici este un loc perfect să te ghiftuiești cu preparate texano-mexicane – și să te reenergizezi înainte de o noapte plină de dans și băutură. Ai la dispoziție o mare varietate de gustări ușoare, de remarcat tacos cu carne de vită și în stil Baja. În timp ce aștepți să îți aducă comanda, ronțăie niște nachos care nu te costă nimic, pune-ți pe cap o pălărie sombrero și scutură niște maracase.

Unde: 1/23 Sukhumvit Soi 11
Telefon: +66 2 651 2215
Stația cea mai apropiată: Nana BTS (stație de skytrain)

Fat Gut’z Saloon

Aici găsești mâncare și rock ‘n’ roll din plin!

Creat pentru a servi pește și fructe de mare gustoase piraților, cowboy-ilor și rockerilor din Bangkok, Fat Gut’z Saloon are o atmosferă atât de rock, încât este șic.

Pășește în interior unde porții imense, aurii, de pește și cartofi prăjiți sunt servite în vase de lemn, și paharele lipicioase cu rom și whisky, care vin unul după altul, te așteaptă la bar. Este un bar mic și neîngrijit – cu spoturi și cârlige de fier care atârnă de tavan din loc în loc. Aici trupe de rockeri transpirați, cu părul lung și sexy cântă live aproape în fiecare seară.

Unde: Grass, Thong Lo Soi 12,
Telefon: +66 2 714 9832
Stația cea mai apropiată: Thong Lo BTS (stație de skytrain)

L’Atelier de Joël Robuchon

Gustă din preparatele bucătăriei franceze haut cuisine la L’Atelier de Joël Robuchon

Aici vei vedea minuni culinare, create chiar în fața ta. Cultura gastronomică din Bangkok se dezvoltă rapid – de la bunătățile care sfârâie pe străzi, la restaurantele de pe acoperișul clădirilor.

Nimic nu este mai rafinat decât preparatele de la L’Atelier, datorită lui Joël Robuchon, bucătarul cu cele mai multe stele Michelin din lume, el are 25 de stele în palmares. Atmosfera luxoasă, senzuală din restaurant este foarte plăcută, dar aici atracția principală este măiestria chef-ului. Stând la tejgheaua de lângă bucătăria deschisă, vei vedea cum mâncarea ta este preparată cu mare grijă și rafinament. Serviciile sunt excelente și preparatele de top, din ingrediente cu denumiri sexy, franțuzești, întruchipează perfecțiunea.

Unde: Etajul 5, MahaNakhon CUBE, strada Narathiwas 96
Telefon: +66 2 001 0698
Stația cea mai apropiată: Chong Nonsi BTS (stație de skytrain)

Găsește un zbor spre Bangkok
Mergi la Bangkok și ai nevoie de sfaturi de călătorie? Descarcă ghidul gratuit al orașului Bangkok, momondo places, pentru iPhone-ul tău, cu peste 200 de recomandări și cele mai bune baruri, muzee, magazine și multe altele, selectate de localnici.

Despre autor

momondo Româniamomondo își propune să inspire pe oricine în cultivarea unei minți curioase. Călătoriile ne pot deschide mintea către o lume în care diferențele sunt surse de inspirație, nu de intoleranță și prejudecăți. Hai să cunoaștem lumea împreună, prin inspirație zilnică, sfaturi de călătorie și multe altele. Urmărește-ne pe Instagram pentru și mai multă inspirație.

Descoperă mai multe articole