Ce este un error fare?
Caracteristica principală a acestui tip de oferte este prețul incredibil de mic (de 10 ori mai mic, uneori) listat din cauza unei erori umane sau de sistem. Evident, prețurile zborurilor și ale hotelurilor nu sunt setate sau actualizate manual, ci în urma unor algoritmi influențați de tipul de avion (care se poate schimba), combustibilul necesar, timpul de pregătire a aeronavelor în aeroporturi, conversii valutare,etc. Uneori se întâmplă ca acei algoritmi să nu dea rezultatele optime, ceea ce face ca pentru o perioadă limitată de timp un preț să fie în afara limitelor uzuale. Alteori o agenție de turism poate seta un preț greșit din cauza unei erori umane. Și utilizatorii adoră asta!
Exemple:
București-Vienna-Mumbai – dus-întors – 273 EUR:
București-Zurich-Beijing – dus-întors – 198 EUR
București-Roma-Havana – dus-întors – 328 EUR
Statisticile demonstrează că este imposibil să fie prevenite sau corectate toate erorile înainte ca cineva să profite de pe urma lor și să facă o rezervare de zbor sau/și hotel. Dar e important ca atunci că vezi o astfel de ofertă să cumperi rapid, înainte ca cineva să semnaleze eroarea și să fie corectată.
Sfaturi pentru a beneficia de cât mai multe oferte cu prețuri foarte mici:
- Dacă știi din timp unde vrei să zbori poți seta pe momondo.ro o alertă de preț și vei fi anunțat atunci când prețul scade
- Dacă îți poți lua liber oricând, atunci când faci o căutare de zbor pe momondo.ro poți selecta ca destinație „Pretutindeni” iar apoi poți debifa opțiunea „Date Exacte”. Astfel vei obține cele mai ieftine zboruri către diferite destinații. Unele dintre ele pot fi chiar error fares.
- Urmărește conturile de social media ale blogurilor de călătorii sau ale agențiilor de turism. De multe ori vei găsi mai repede un preț bun în feed în pauza de prânz decât căutându-l acasă, seara, după job.
- Urmărește site-urile care obișnuiesc să caute acest tip de oferte. Vei economosi timp, dar trebui să te grăbești cu rezervarea pentru a beneficia de prețul bun, pentru că șansele ca eroarea să fie descoperită mai repede cresc cu fiecare publicare sau rezevare. Exemple de astfel de site-uri:
www.aventurescu.ro
www.travelator.ro
www.all4travel.ro
Indiferent cum ajungi să afli despre o ofertă bună, cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să faci rezervarea cât mai repede cu putință și să nu încerci să ajungi mai repede în rai anunțând compania despre acea eroare. Doar bucură-te de ea!